Rityta 1-s

Clinic - Hunden i samhället

Pris:
900 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1792885
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Information

Har du ingen pli på din hund? Får dom hälsa, min hund är snäll! Jag är hundvan, alla hundar älskar mig!

Känns detta igen? Ja det är bara tre meningar av en en mängd som vi hundägare kan råka ut för i tid & otid & det är inte alltid lätt att hinna uppfatta eller få omgivningen att förstå att min hund tex behöver avstånd & att avstånd inte behöver betyda att din bästa vän är aggressiv eller som man då kan få höra,"Är hon/han farlig?"

Vi, Malin & Michaela, är absolut inte farliga på något sätt, men om en främande person kommer fram till oss på tex Ica, håller fast oss, stirrar oss i ögonen för att sedan nypa oss i kinderna & säga "ååå va du är gulig" Ja då skulle den personen förmodligen få en reaktion från oss , helt individuell, en av oss hade kanske skrattat, vridit lite på sig, känt sig obekväm men försökt skratta bort det. Den andra av oss hade kanske reagerat med panik,hårda ord & en kamp att ta sig därifrån. Ja, nu är vi där igen, jämförelsen hund/människa. Men vi ställer ändå frågan?! 
Vad är skillnaden? Varför ska våra hundar tvingas in i situationer pga vad omgivningen & samhället säger? Våra hundar är individer precis som vi & reagerar olika precis som vi.

Hur vet man då om hunden är stressad,rädd eller om beteendet verkligen är aggressivt?
Är en överdrivet glad hund allt glad eller är det ett sätt att ta sig ur en jobbig situation?
Ja tankarna kan vara många & återigen högst individuellt hos respektive hund.

Varmt välkomna på en heldags Clinic med Malin från MA Hundsport & Michaela från Hubbe's där vi delar med oss av våra erfarenheter gällande hundägarskap, våra skylldigheter gentemot allmänheten men framförallt gentemot våra hundar.
Vi har själva varsin såkallad "gul hund", vilket betyder att vi har en hund som behöver avstånd av olika skäl, vi har även varsin hund som skiljer sig helt från den "gula" & hur funkar då det när vi vill gå rakt fram men våra vänner vill gå åt varsitt håll?

Det blir en heldag där vi fördjupar oss i hundarnas beteende, hundmöten, hundkompisar, gula hundar & vad det betyder, överdrivna beteenden men framförallt en dag där vi plockar fram & fokuserar på allt det fantastiska våra hundar har att erbjuda & utnyttjar det för att ta oss igenom de vardagliga situationer som kan kännas svåra.
Ordet kommer lämnas fritt för frågor & vi kommer göra allt för att ge er så många olika infallsvinkar & verktyg vi kan. 
Det blir dessuto carader där vi bjuder på oss själva för att ni ska få se situationerna som vi kan stöta på med helt nya ögon.

Detta tillfälle lämnar vi hundarna hemma men vi söker fyra ekipage som vill vara med & träna under dagen. Maila oss då med en presentation om dig & din hund.

Plats: Hubbe's
Datum/Tid: Söndag 27/1 kl 10:00-16:00
Pris: 900:- ,fika under dagen ingår
Med hund: 1350:-  (endast fyra platser, bokas via mail)

Bokning sker till hubbeshundkurser@outlook.com 
Uppge namn, adress, tel samt hundens namn, ras & ålder. 
Bokning direkt via butik uppge kod i kassan: Fraktfri kurs

Varm välkoma!