Rityta 1-s

Om oss

Michaela Andreasson 

Jag heter Michaela och tillsammans med familj och personal driver jag Hubbes Hunddagis & Pensionat i Göteborgs norra skärgård. 
Jag är 30 år, bor på Öckerö tillsammans med min man Jimmie och våra hundar Loke, Ymer & Diva. 
Våra huvudsysselsättningar är viltspår, nosework, weight pull samt simning och WTM. Det blir även en del utställningar under åren, mest för det sociala och ett fantastiskt tillfälle att träna. 
Har under hela mitt liv älskat djur och alltid omringat mig med dem. 
Har haft allt från ödlor till hästar men mitt största intresse har alltid varit hundar. 

Har tidigare erfarenhet av hunddagis och pensionat då jag som 18 åring startade upp ett dagis tillsammans med en väninna. 
När jag fick chansen efter en flytt till Öckerö så återupptog jag min dröm på nytt. 
När vi startade Hubbes så fanns det en mycket speciellt vän i mitt liv, nämligen Hubbe. I 11 år var han och är fortfarande min bästa vän. Hubbe var en underbar herre som på äldre år blev helt blind. Trotts det så älskade han livet och såg inga begränsningar trotts sitt synfel. Att busa med bollen eller ta ett dyk från bryggan hindrade inte denna härliga farbror. 
Att det skulle heta Hubbes hunddagis var för mig en självklarhet. 

Den 22 augusti 2015 fick Hubbe somna in efter en plötslig sjukdom men det går inte en dag utan att vi saknar och pratar om honom, det är ju trotts allt hans dagis. 
Jag brinner för att tillgodose hundens naturliga behov så beräkningen på alla dess sätt är något jag verkligen kan spendera tid på och gräver ner mig i all information jag kommer över. 
Något annat som mitt hjärta slår extra hårt för är senioren, när hunden blir gammal. 
Jag fick sommaren 2016 äran att ta över en fantastisk vän och före detta dagisgäst. 
En 12 år gammal man vid namn Sigge. Vi hade fyra fantastiska månader tillammans innan han hastigt lämnade oss pga sjukdom. Vad denna farbror, gett mig, lärt mig och visat mig är helt ovärderligt och det är med ett stort leende på läpparna planeringen för olika aktiviteter riktat åt senioren är under uppbyggnad.

Med mina hundar Loke, Ymer & Diva går jag kontinuerligt kurser för att ta oss an nya utmaningar, lära oss nytt, få inspiration & komma ett steg närmare våra mål.

Utbildningar 

Hunddagis & Pensionatsföreståndare, Diplomerad sedan januari 2015
I utbildningen ingick följande:
(Hundens beteendebehov och etolog, Problemhundar och problemhundägare, Stress hos hundar, Djurskyddslagstiftningen, Raskunskap, harmoniska hundgrupper och hundens språk, Smittspridning, Första hjälpen, Rutiner på hunddagis.) 

Hundägarutbildning, Diplomerad sedan 2015
I utbildningen ingick följande: 
(Stress, Etologi, Träna hund, Raskunskap, Vardagslynad, Friskvård och massage, Aktivering och berikning, Hundens språk och beteende, Hundens hälsa och första hjälpen, Problemhundar och hundproblem.) 

Diplomerad Hundinstruktör, Diplomerad sedan 2016
I utbildningen ingick följande: 
(Etologi, Inlärningspsykologi, Belöningssystem, Hundens utvecklingsstadier, Hundens behov och skötsel, Hunden och lagen, Raskunskap, Aktivering, Stress hos hunden, Passivitet, Klickerträning.) 

Diplomerad Viltspårsinstruktör, Diplomerad sedan 2017
Regler för anlagsprov- och öppenklassprov, Hur man lägger spår och vad man bör tänka på, Vädrets påverkan, Olika underlag, Upptagsruta, Liggtidens påverkan, Försvåringar och förenklingar, Hantering av lina, Kursplanering, Vanliga frågor och problem på kurs .

Diplomerad Personsöksinstruktör, Diplomerad sedan 2018
Regler för tävling i brukssök,Grundträning i sök,Vindövningar, Vallande av ruta, Markering av funnen figurant, Problemlösningar, Försvåringar, Kursplanering.

Externa föreläsningar & Kurser
Aktiveringskurs 25 maj - 2015
Föreläsning stress hos hund 4 juni - 2015 
Föreläsning belöningsteknik 6 augusti - 2015
Detta är hunden 18 & 19 mars - 2017
Hälsa & friskvård 29 & 30 april - 2017
Rädslor, stress & språk 27 & 28 maj - 2017
Inlärning i teorin 26 & 27 augusti - 2017
Inlärning i praktiken 30 aug & 1 Sep -2017
Detta är en hundkurs 27, 28 & 29 oktber - 2017

Startade under mars 2017 min resa till beteendeutredare med mål att bli diplomerad under 2018. Läser även till Nose work instruktör under SNWK regi med mål att bli doftprovsdomare & tävlingsledare. 

Jimmie Andreasson

Hubbe's är ett litet företag där hela familjen är engagrad och inte minst Michaelas man som under 2017 läser till hunddagisföreståndare. Jimmie är till vardags grävmaskinist men när dagiset än behöver så finns han här och tar hand om våra gäster. Jimmie är även dagisets vaktmästare och godisautomat, när han kommer in genom dörren vet våra gäster att det kommer trilla ur godsaker ur fickorna. 

Emma Pantzar

Emma började som praktikant hos oss när hon fortfarande gick på gymnasiet, även hon med inriktning hund. 
Med en sprudlande energi och en trygg hand kunde vi inte släppa iväg henne. 
Emma har själv ingen vovve för tillfället men ser fram emot dagen då hon får dela vardagen med en alldeles egen vovve. Fram tills dess njuter hon av varenda sekund tillsammans med våra gäster här på dagis. Kanske blir det en labrador som hon vuxit upp med eller så satsar hon på en boxer då bruks är av stort intresse.
Vi är så tacksamma att ha med dig i vårt team här på Hubbes. 

Malin Tilerstrand
 
Här har vi Malin, en fantastisk tjej och lika stor hundnörd som vi. 
Hubbe's har tillsammans med Malin och hennes företag MA hundsport skapat ett samarbete för att vi skall kunna tillgodose och erbjuda våra kunder ett bredare kursutbud och kunskap. 
MA hundsport är ett företag som ligger lite utanför Borås som fokuserar på kursverksamhet för barn och vuxna inom hundträning. 
Malin bor tillsammans med sin man och har idag två cockerspaniels, Inez och Lovis som de tränar och tävlar mycket viltspår med. Även nosework, rallylydnad och tävlningslydnad finns med på schemat. 
Malin älskar att träna och tävla men mest av allt så älskar hon hunden i sig och brinner för att lära ut och att tillgodose hundens naturliga behov. 
Utbildning 
Diplomerad hundinstruktör 2016
(Etologi, Inlärningspsykologi, Belöningssystem, Hundens utvecklingsstadier, Hundens behov av skötsel, Hunden och lagen, Raskunskap, Aktivering, 
Stress, Passivitet och klickerträning)