Rityta 1-s

MÅNADENS NYHETSBREV

                             HUBBES HUNDKURSER

Hejsan allihopa!

Äntligen har vi gått in i maj månad & solen har verkligen visat sig från sin allra bästa sida med fantastiska dagar tills vi sprang rakt in i en vägg av kyla & iskallt väder igen, men den som väntar på något gott.....
Nu ligger näst intill våren/sommarens alla kurs, träning & tävlingstillfällen ute, en del av dem redan fullbokade vilket är otroligt kul & jag är så tacksam. Redan nu har förfrågningar gällande höstens schema kommit in & kurstarter samt tema kvällar börjar så sakta att fyllas på, men håll tillgodo, det kommer mer.

Maj månad är en händelserik månad för oss på många sätt, vi har bla redan hunnit besöka huvudstaden för ett riktigt äventur när vi sprang loppet Muddy Paws K) Biathlon & inom några dagar börjar vår resa till piteå där vi ska hålla föreläsning samt läger tillsammans med en kär vän, en resa som jag tänkt ni ska få hänga med på via livesändningar & vlogg/blogg, vad tror ni om det?
Detta innebär att svarstiden via mail kan vara något längre än vanligt då jag kommer köra 122mil enkel väg & då vill ha fullt fokus på vägen.
Jag har dessutom fått förfrågan att börja jobba med barn ungdomar med psykisk ohälsa, något som växer sig allt större i vårt samhälle samtidigt som det tystas ner när vi faktiskt borde göra tvärt om, ta det på allvar, lyfta frågan & viktigast av allt, vi med psykisk ohälsa ska aldrig någonsin behöva skämmas över att säga, ja jag är deprimerad, jag mår dåligt osv. Jag säger vi för att jag är själv en av dem & kanske är det därför jag fått denna fantastiska möjlighet att visa att trotts en positiv, målmedveten & driven attityd så kan det finnas ett dolt mörker inom oss, något som aldrig behöver synas utanpå, det känns bara inuti.
Det känns som att 2019 kommer bli ett riktigt spännande år.

Ni har väl inte missat att det nu går att anmäla sig till flera clear rounder i Nose Workkl ass 1 & 2 under våren,  länk till dessa nedan.
Vi har dessutom 2 nya träningstävlingar på gång, Majnosen & Midsommarnosen.

Vi har fått många förfrågningar gällande webkurser & har börjat spåna lite på iden, vad säger ni? Skulle det vara något för er får ni gärna återkoppla.

Vi kommer inom kort att presentera några egna produkter som kommer testas av oss & några av våra vänner vilket vi ser fram emot. Vi tror på dessa produkter & hoppas det kommer bli en supergrej!

För den Nose Work sugna så kommer även detta år innebära en hel del kursstarter, temakvällar & tävlingar, förhoppningsvis inom kort även officiella.
Nedan ser ni ett urval av kommande clear rounder & event, för fullständiga kurslista klickar ni här
Varmt välkomna att boka till hubbeshundkurser@outlook.com

Nose Work Clear Round klass 1 & 2  

Majnosen - Träningstävling TEM klass 1 & 2

Midsommarnosen - Träningstävling klass 1 & 2

Vi kan lova att det blir ett händeserikt år på Hubbe's med en hel del stora happenings på gång så håll utkik efter nästa nyhetsbrev, tills dess hoppas jag vi ses i kurslokalen eller varför inte på bloggen eller podden.

Mvh Michaela & Björnbröderna samt tant grå
Hubbes Hundkurser 

                                OLIWER & GÄNGET

Hejsan!

Över en natt och sommaren var här. Ja så kändes det iaf när vi gick ifrån 2 grader till 20. Det kom som en chock för alla och även för våra hundar där vi märkte ganska snabbt hur promenaderna blev jobbigare i värmen. Vi kommer alltså redan nu under våra varmaste dagar att ta lite kortare promenader då det är många som har väldigt ont utav värmen. Men dom kommer självklart fortfarande få vara ute i hagen flera gånger om dagen och där kan dom bestämma själva om dom vill bada, sola eller ligga i skuggan. Så börja redan nu att ta längre promenader på morgonen eller senare på kvällen för asfalten blir snabbt varm. Och det gäller även i bilen, även att vi tycker det är lite kyligt i vinden kan en bil som står i vårsolen bli fruktansvärt varm. Så lämna aldrig eran hund i bilen när det är varmt ute!
Och med värmen kommer fästingar, så har ni inte skyddat eran hund ännu så gör det så fort ni kan.
Vi vill gärna att ni tänker på rastning utanför dagiset. Vi vill inte att ni rastar eran hund nedanför trappan vid våra bilar utan det ska bara vara en transportsträcka då det är mycket mötande med andra. Så ska ni rasta eran hund innan eller efter dagis så gå över vägen, och glöm inte att plocka upp efter er hund.
Skulle det vara så att er hund inte kan komma till dagis en viss dag pga. att ni/hunden är sjuk eller ni är lediga ifrån jobbet och har hunden hemma. Skriv då gärna ett sms eller ett mejl till mig för då kan vi sätta igång dagen när vi vet att alla är på plats.
Vill påminna er om vår sommarfest vi har den 13/6 kl 18.30. Då har ni möjlighet att komma och kolla på tävling, äta korv, gå poängpromenad eller bara mingla runt i våra lokaler. Alla är välkomna med eller utan hund. Hoppas vi ses.

Mvh Sofia & Oliwer

P.S
Glöm inte att skriva in våra stängda dagar under 2019 i kalendern så ni redan nu kan planera om ni skulle behöva fixa hundvakt.  
  
30/5 – Kristi himmelsfärds dag 
31/5 – Klämdag 
6/6 – Sveriges nationaldag 
7/6 – Klämdag 
21/6 – Midsommarafton 
Semesterstängt veckorna 28-31